Cyber Attacks 2021

Přednášející


Jiří Doubek
Solutions Engineer, F5

Jiří Doubek

Jiří Doubek se přes deset let se podílí na implementacích a návrhu řešení postavených na technologiích společnosti F5 on-prem, v privátních a veřejných cloudech.

Vojtěch Bumba
Head of Development, Trusted Network Solutions

Vojtěch Bumba

Vojtěch Bumba působí jako vedoucí vývoje ve společnosti Trusted Network Solutions, která je tvůrcem bezpečnostního řešení Kernun Adaptive Firewall. Kromě vývoje firewallu se Vojtěch zabývá i projektem Kernun Central Station, což je cloudový modul zodpovědný za tvorbu databáze aktivních hrozeb. Právě tato databáze je srdcem bezpečnostních řešení Kernun.

Michal Dolejší
Senior Presales Consultant & Systems Engineer, Veracomp s.r.o.

Michal Dolejší

Michal Dolejší vystudoval Fakultu elektrotechnickou ČVUT v Praze v oboru sítí, elektroniky a elektronických komunikací. V oboru komunikací a IT technologií se pohybuje již více než 10 let a aktuálně působí jako Senior Presales konzultant ve společnosti Veracomp, která je distributorem technologií předních výrobců v oblasti kybernetické bezpečnosti a síťové infrastruktury. Michal zde působí na technickém oddělení jako konzultant a systémový inženýr, který se zaměřuje na technologie z oblasti ochrany endpointů, core síťových služeb a síťové infrastruktury.

Ondřej Šrámek
Security Analyst, PwC

Ondřej Šrámek

Ondřej Šrámek po absolvování Fakulty informatiky Masarykovy univerzity nastoupil jako odborník na kybernetickou bezpečnost do Národního centra kybernetické bezpečnosti při NBÚ. Následně působil jako vedoucí skupiny, později vedoucí oddělení Analýzy síťového provozu NCKB až do svého odchodu z úřadu. V září 2018 nastoupil jako Security Analyst do společnosti Oracle kde měl na starost vývoj nových detekcí se zaměřením na cloudové prostředí. Od dubna 2021 pracuje v PwC jako Security Analyst, kde se zabývá převážně Incident Response a forenzní analýzou. Od roku 2014 se pravidelně účastní kybernetických cvičení, zejména Locked Shields. Je členem aktivní zálohy AČR (VeKySIO) a od roku 2018 dělá lektora kurzu bezpečnosti v neziskové organizaci Czechitas.

Peter Blaško
Symantec, Palo Alto Networks Security Consultant, Tech Data

David Pecl
Senior Security Specialist, AEC, a.s.

David Pecl

David Pecl je studentem informační bezpečnosti na Vysokém učení technickém v Brně. Jeho původním zaměřením v AEC byla ochrana koncových stanic a serverů a implementace antivirových produktů, této oblasti se v menší míře věnuje doteď. V současnosti je však jeho hlavním pracovním zájmem oblast správy a řízení zranitelností. Podílí se na implementaci produktů Vulnerability Management Systems a jejich integraci na další nástroje a provádí hardening operačních systémů a databází. V této oblasti zastává také roli Product Managera a má na starosti rozvíjení služeb a produktového portfolia.

Matej Kačic
Head of Security Technologies Division, AEC, a.s.

Matej Kačic

Ing. Matej Kačic, Ph.D. vystudoval Fakultu informačních technologií Vysokého učení technického v Brně. Doktorát získal za výzkum v oblasti bezpečnosti informačních systémů a bezdrátových sítí. V současné době aktivně přednáší na akademické půdě, ale i v rámci nejrůznějších seminářů a konferencí a věnuje se publikační činnosti. Na své alma mater je členem skupiny Security@FIT. Ve společnosti AEC působí od roku 2013. Začínal na pozici bezpečnostního konzultanta, poté působil jako architekt bezpečnosti a od roku 2017 je vedoucím divize technologií. Mezi hlavní oblasti profesního zájmu Mateje Kačice patří návrhy a audity bezpečné síťové infrastruktury. Specializuje se na návrhy sofistikovaných a efektivních bezpečnostních řešení založených na automatizaci. Mezi zákazníky AEC patří k vyhledávaným odborným poradcům.

Mikuláš Hrdlička
Ethical Hacker, AEC a.s.

Mikuláš Hrdlička

Mikuláš Hrdlička vystudoval na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze, kde získal bakaláře v oblasti softwarového inženýrství, na který navázal magisterským titulem z Vývoje her a počítačové grafiky na MFF Univerzity Karlovy. Ve své profesní kariéře se nejdříve věnoval QA testování ve firmě Bohemia Interactive, ze které po třech letech v roce 2019 odešel do společnosti AEC, kde začal na pozici Cyber Security Specialist. V současné době je členem týmu zodpovědného za provádění penetračních testů, ve kterém sbírá zkušenosti na různorodých projektech od testování webových aplikací, přes sociální inženýrství, hackování bankomatů, až po penetrační testy rozsáhlých interních sítí.

Tomáš Barta
vedoucí obchodního oddělení, Veracomp

Tomáš Barta

Tomáš Barta působí jako vedoucí obchodního oddělení ve společnosti Veracomp, distributora s přidanou hodnotou, který zastupuje přední výrobce v oblasti kybernetické bezpečnosti a infrastruktury. Tomáš se na poli kybernetické bezpečnosti pohybuje již patnáct let a posledních několik let se intenzivně věnuje i zvyšování povědomí o kybernetické bezpečnosti uživatelů.

Božetěch Brablc
DATASENSE

Božetěch Brablc

Ing. Božetěch Brablc, CISM, ISO 27001 Lead Auditor, profesionál s více než dvacetiletou praxí v oblasti IT bezpečnosti, majitel společnosti DATASENSE s.r.o., která se zaměřuje na konzultace v oblasti IT bezpečnosti a architektury.

Pavel Hejl
Senior Associate, ROWAN LEGAL

Pavel Hejl

Mgr. Ing. Pavel Hejl se specializuje zejména na oblast informačních technologií, kybernetické bezpečnosti a ochranu osobních údajů. Dlouhodobé zkušenosti má také v oblastech ochrany hospodářské soutěže a práva telekomunikací. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a Fakultu informatiky a statistiky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Během studia informatiky získal Pavel praktické zkušenosti v oblasti moderních technologií, když pracoval 5 let jako IT developer při vývoji Informačního systému pro vyšší a krajské soudy v České republice. Pavel často prezentuje na konferencích v České republice a je jedním z autorů komentáře k patentovému zákonu, vydaného v roce 2017 v nakladatelství C. H. Beck.

Jozef Kačala
Vicepresident of Global Sales Engineering, GFI Software

Jozef Kačala

Jozef Kačala pracuje v spoločnosti GFI Software na pozícii Vicepresident of Global Sales Engineering. Hlavnou náplňou jeho práce je komunikácia so zákazníkmi, konzultácie pri nasadení produktov v oblasti IT komunikácie a bezpečnosti. V súčasnosti sa zaoberá vplyvom rôznych druhov aplikácií na firemní bezpečnosť s ohľadom na to, akým najlepším spôsobom firemnú sieť zabezpečiť.

Pořadatel

Exponet s.r.o.

Již od roku 2000 se věnujeme event managementu, za sebou máme stovky realizovaných akcí a pěknou řádku spokojených klientů. Stejně dlouho pořádáme odborné IT konference, které si kladou za cíl seznamovat účastníky s novinkami v oboru, případovými studiemi i nabídkou produktů společností.